Kallt…

Postat den Jan 18, 2016 i Allmänt | Inga kommentarer

…kan man nog säga att det var. Inga -18 som utlovat men väl nära -10. Och stillasittande i en 2kvm stor låda så blir man kall oavsett hur mycket kläder.
Dagen till ära fick jag med mig lillebror, som också börjat intressera sig för naturfoto. I bilen på väg ut till gömslet säger han ”Vad är det för fågel?” -”En kråka. Nej! det är en korp ju!” Svarar jag. -”Nej, e det inte en ormvråk?” ”Det är en örn! En örn!” skriker vi i mun på varandra, när ögonen till slut uppfattat vad som flyger 10m bort från bilen. Jag var inte alls beredd på att se en havsörn den morgonen.

Väl på plats var det väldigt tyst de första 3 timmarna. Som tur är hade vi ett vilande rådjur, 200m rakt framför oss, som vi kunde kika på och prata om. En glada satte sig plötsligt, och med våra objektiv på rådjuret sa jag åt bror att ta det lugnt tills den satt sig och börjat äta. Den såg inte alls till freds ut, och flög upp efter bara 1 minut. Vi grämde oss att vi inte fick några foton, men det var bättre att den inte blev skrämd av objektiven.
Sedan hade vi besök av 2-4 glador i omgångar i träden 70m framför oss men inget mer än bara en massa visslande.. Kroppen började värka och jag var beredd att säga att vi skulle ge upp. 10min efter landar till slut en ormvråk och plötsligt var skakningarna och tankarna på frusna tår, borta.
En ormvråk som satt och åt tills solen gick ner över åteln, och såg i solnedgången väldigt nöjd ut!
Blev inga sittningar på pinnarna heller som det brukar, så bilderna blev inte de roligaste. Överlag var det inte så välbesökt som det brukar, men jag är glad att det iaf dök upp något när man ändå hade sällskap med sig!

Så var sista delen av vildsvinet utlagt! Kommer tänka mig för nästa gång jag tar emot en 140kg stor gris… Lukten har satt sina spår, både i minnet, kläder och bilen 😀

IMG_4583 copy2

IMG_4538 copy2

IMG_4689 copy2

IMG_4660 copy2

IMG_4792 copy2

 

Skriv en kommentar